Bloemen de Maas

vacature | CAD Engineer luxe buitenmeubelen voor superjachten Bloemen de Maas

Jouw werk begint bij het bedenken van technische constructies. Een hele uitdaging, want ’s werelds beste designers leggen de lat steeds hoger.

Solliciteer nu! Dienstverband: Locatie: Bedrijf:

Vacture | CAD Engineer bij Bloemen de Maas

Functieomschrijving

Custom made buitenmeubelen, een complete bar, badranden voor de jacuzzi op het dek, een strak teakdek. Bloemen de Maas ontwerpt, produceert en installeert de meest exclusieve houten exterieurs voor het absolute topsegment in de superjachtbouw. Als CAD Engineer vertaal jij de wens van de klant naar een functioneel ontwerp en maak je een compleet werkpakket waar je collega’s van productie mee aan de slag kunnen.

werktekening van een kast

Functie-inhoud | CAD Engineer bij Bloemen de Maas

Dit ga jij doen als CAD Engineer

Jouw werk begint bij het bedenken van technische constructies aan de hand van de wensen van de klant. Een hele uitdaging, want ’s werelds beste designers leggen de lat steeds hoger, zowel constructief als esthetisch. Denk aan het integreren van bijvoorbeeld ventilatie of het aansluiten van bewegende delen. Ben je er uit? Dan overleg je met je collega’s van productie en de opdrachtgever – dit is vaak de werf – over de juiste productiemethode. 

De volgende stap is dan het tekenen van een presentabele tekening en het maken van een 3D render. Dit doe je in nauw overleg met jouw teamleider. Als jullie samen achter het resultaat staan, worden beide documenten ter beoordeling bij de klant gelegd. Wanneer alles is goedgekeurd, tref jij belangrijke voorbereidingen zodat productie er mee aan de slag kan. Denk hierbij aan het maken van mono tekeningen, het programmeren van CNC machines en het opstellen van materiaallijsten voor inkoop.

Ook houd jij een vinger aan de pols wanneer het productieproces is gestart. Zo’n twee keer per week start je de dag samen met je collega’s van productie en bespreek je de voortgang.

Als CAD Engineer werk je nauw samen met je directe collega’s Emiel, Anne, Bart en Jikko, je leidinggevende Ahmet (lead engineer) en natuurlijk jouw collega’s van productie.

Ons aanbod | CAD Engineer bij Bloemen de Maas

Dit krijg je van ons

Waarom kies je voor Bloemen de Maas?

Sinds 1982 werken wij voor het absolute topsegment in de superjachtbouw. Een omgeving die je niet snel ergens anders vindt. Alles wat we maken is custom made en vervaardigd met de meest exclusieve houtsoorten. Geen ontwerp is hetzelfde en geen wens is te gek. Voor eentonig werk hoef je je bij ons dus geen zorgen te maken! Nieuwsgierig geworden? Op onze website krijg je een indruk van onze projecten. Echter mogen wij in verband met geheimhouding niet alles laten zien – ook dát is werken voor de absolute top.

In deze rol zal je Bloemen de Maas en de verschillende afdelingen in relatief korte tijd goed leren kennen. Je komt erachter dat we veel ambitie hebben en dat we volop bezig zijn om onze bedrijfsprocessen en onze mensen verder te ontwikkelen. Voor jou betekent dit dat je met ons gaat meegroeien, je zal ontwikkelen als engineer en je kansen krijgt binnen Bloemen de Maas of één van onze zusterbedrijven 4SeasonsSpa of Stone Natural Class.

Functievereisten | CAD Engineer bij Bloemen de Maas

Dit ben jij

Jij werkt nauwkeurig, houdt van complexe uitdagingen maar weet ook wat haalbaar is wat niet. Hierdoor werk je product technische oplossingen uit waar je klant blij mee is én waar je collega’s van productie mee uit de voeten kunnen. Je kunt goed zelfstandig aan de slag, maar je werkt ook graag samen in een team. Samenwerken is in deze functie namelijk cruciaal. Je schakelt makkelijk tussen de verschillende werkzaamheden en werken onder een beetje tijdsdruk schrikt je niet af. De ontwikkelingen in je vakgebied volg je op de voet en je wilt jezelf altijd blijven ontwikkelen.

Verder heb je

Goed om te weten: specifieke kennis van jachtbouw is geen vereiste, die brengen wij je wel bij!

Geïnteresseerd in de vacature CAD Engineer bij Bloemen de Maas?

De sollicitatieprocedure bestaat uit twee rondes: een gesprek met lead engineer Ahmet, inclusief een kennismaking met het team en een rondleiding. Hebben we daar allemaal een goed gevoel bij, dan volgt daarop een arbeidsvoorwaardengesprek.

Neem voor meer informatie contact op met Dominika via 06-39598412 (dat mag ook via WhatsApp) of dv@4seasonsspa.com 
Solliciteren doe je door je cv en eventueel je motivatie achter te laten. We kijken ernaar uit om kennis met je te maken!