Gelukkig ben ik een perfectionist

Na het afronden van haar opleiding Interieurvormgeving & Techniek aan het Sint Lucas in Boxtel deed Marieke Schuddeboom eerst ervaring op bij een woonwinkel.

Nieuwe stap in haar carrière

Na gewerkt te hebben bij de woonwinkel ging Marieke aan de slag bij een exclusieve keukenleverancier. Begin dit jaar nam ze opnieuw een stap in haar carrière: Marieke is één van de werkvoorbereiders bij Stone Natural Class.

Ik ben echt blij met mijn uitdagende job bij dit gemoedelijke Brabantse bedrijf. Het voelt goed.

Marieke Schuddeboom, werkvoorbereider bij Stone Natural Class.

Via LinkedIn

“Via LinkedIn werd ik benaderd om op de functie van werkvoorbereider te solliciteren. Ik was niet actief op zoek naar een andere baan, maar het feit dat de moeite was genomen me in mijn persoon en werkervaring te verdiepen, maakte me nieuwsgierig. Ik ben het gesprek aangegaan en de rest is geschiedenis,” vertelt Marieke.

natuursteen inlegwerk met een vis.
Tafel met inlegwerk van natuursteen.

Gek op puzzelen

“Dat er hoge eisen gesteld worden aan de kwaliteit van het product en de afwerking was ik wel gewend. Dit was bij mijn vorige werkgever ook zeker het geval. Maar bij Stone Natural Class ligt de lat toch nog heel wat hoger. Gelukkig ben ik een absolute perfectionist, dus voel ik me hier helemaal in mijn element.”

En ik ben gek op puzzelen, iets wat me in mijn dagelijks werk bij Stone Natural Class echt goed van pas komt.

Marieke Schuddeboom, werkvoorbereider bij Stone Natural Class.

Project van Marieke: natuurstenen tafel met inlegwerk van vis en zeewier.

werktekening van inlegwerk vis
Werktekening van de nesting met de verschillende natuurstenen elementen.
Waterjet zaagt onderdelen uit
De waterjet zaagt de onderdelen uit lichtgewicht natuurstenen platen.
Restvorm van de uitgezaagde onderdelen.
Restvorm van de uitgezaagde onderdelen voor de tafel van natuursteen.
onderdelen van een natuurstenen tafel
De uitgezaagde onderdelen van de tafel van natuursteen.

Tot in het kleinste detail

In mijn job als werkvoorbereider bij Stone Natural Class gaat het er heel anders aan toe dan dat ik tot op heden gewend was.

Marieke Schuddeboom, werkvoorbereider bij Stone Natural Class.

“Ik heb al eerder met natuursteen gewerkt, maar hier gaan we tot in het kleinste detail op alles in. Ik geloof niet dat er veel bedrijven zijn, waar zo intens en diepgaand op een werk wordt ingezoomd. Onze klanten bevinden zich in het meest luxe segment dat je maar kunt bedenken. Ze hebben er veel voor over om hun superjacht of exclusieve villa tot in de puntjes in orde te hebben. Daar hoort ook perfect afgewerkt natuursteen bij. In de badkamer, pool area of wellness center.”

Inlegwerk natuursteen met zeewier.
Puzzelen met de uitgezaagde onderdelen.

Schoonheid voert de boventoon

“Mijn taak is om met behulp van AutoCAD de natuurstenen platen waarmee we een ruimte gaan inrichten enerzijds zo mooi mogelijk – denk aan het verloop van de aders in de natuursteen – en anderzijds zo economisch mogelijk – dus met zo weinig waste – te ontwerpen. Waarna de installateurs met onze tekeningen en visuals op locatie aan de slag kunnen. Schoonheid de boventoon laten voeren zonder afbreuk te doen aan efficiëntie zie ik als een interessante uitdaging.”

3D-visuals met materiaaleigenschappen

“Ook het maken van 3D-visuals is een belangrijk onderdeel van mijn werk. We fotograferen de natuursteenplaten en werken van daaruit verder, zodat de fotografisch visual ook echt weergeeft hoe de ruimte er met de natuursteenelementen uit komt te zien. Mijn streven is om de eigenschappen van de materialen ook in de visuals te gaan verwerken. Het is belangrijk dat de klanten van Stone Natural Class kunnen zien wat ze mogen verwachten. Wanneer bijvoorbeeld een plaat glanst, wil ik dat realistisch laten zien in de presentatie. Werk genoeg aan de winkel dus!”