Technische tekenen zoveel leuker dan styling

De functie van werkvoorbereider/calculator bij Stone Natural Class is de eerste job van Lindsay Jansen nadat ze haar HBO-opleiding in België afrondde.

Eerste baan

Op de hogeschool in Mechelen leerde Lindsay technisch tekenen, een waardevolle aanvulling op haar creatieve opleiding aan het Sint Lucas in Boxtel: “Het is fijn techniek en creativiteit te combineren, waarbij ik wel wil zeggen dat ik technisch tekenen vele malen leuker vind dan styling.”

Toen Lindsay aan het werk wilde, merkte ze dat een baan in de architectenwereld te technisch en een job in interieurstyling niet passend voor haar was: “Toen de vacature bij Stone Natural Class voorbij kwam, greep ik dan ook mijn kans, ondanks dat ik niet echt in de buurt woon.”

Ik kom pas net van de opleiding en moet nog veel leren. Ik heb echt het gevoel dat ik hiervoor bij Stone Natural Class aan het juiste adres ben.

Lindsay Jansen, werkvoorbereider/calculator bij Stone Natural Class.

Nuchtere balans

“Het is extra leuk te werken voor een luxe branche. Iets creëren voor een superjacht is toch net even anders dan werken voor een meubelfabrikant bijvoorbeeld. We zijn hier echt met grootse dingen bezig. Het is altijd uniek en exclusief. De verwachtingen van de klant zijn zonder uitzondering hoog. Aan de andere kant merk je ook dat de medewerkers het gewend zijn. Het is voor ons ook gewoon werk. Hier komt de nuchtere Kempische mentaliteit om de hoek kijken.”

toepassingen natuursteen
Werken met natuursteen is een echte uitdaging.

Werken in een klein bedrijf met een team waarbij je iedereen persoonlijk kent, vind ik erg prettig.

Lindsay Jansen, werkvoorbereider/calculator bij Stone Natural Class.

Werken met natuursteen

“We werken samen aan een project. De lijntjes zijn kort en ik kan altijd vragen stellen als ik dingen nog niet weet. Daar kun je alleen maar van leren.” Werken met natuursteen vindt Lindsay een echte uitdaging: “Ik heb het altijd al een interessant materiaal gevonden, omdat het door de natuur is gemaakt. Je hebt geen invloed op hoe het eruit ziet en je kunt het niet namaken. Elke steen is anders en dat maakt het tekenwerk extra moeilijk. Maar door het gewoon te doen, leer ik elke dag weer wat bij. In dit specifieke vakgebied is ervaring namelijk onontbeerlijk.”

samples natuursteen
Elke steen is anders en dat maakt het tekenwerk extra moeilijk.

Materialenkennis en projectmanagement

“Ik vind het geweldig te zien hoe bepaalde collega’s alles weten van zelfs de meest exclusieve natuursteensoorten. Dat stuk in mijn vak wil ik ook onder de knie krijgen en daartoe krijg ik alle gelegenheid. Mijn collega’s delen hun kennis graag met mij. In een grote onderneming krijg je als beginneling volgens mij minder kansen die je kunt grijpen. Zo ben ik nu bezig met het project management van een hele grote opdracht. Een uitdaging die ik graag aanga.”