Ik kijk nergens meer van op

Met dit zinnetje illustreert projectmanager Berry van Nunen welke extreem hoge eisen er worden gesteld in de exclusieve branche van de jacht- en villabouw.

Wat niet kan, kan toch

Over de exclusieve branche waarin Stone Natural Class actief is, vertelt Berry: “Wij werken voor de rijksten der rijken ter wereld. Deze mensen willen het mooiste van het mooiste en verwachten het beste van het beste. Daar betalen ze ook voor. Dan mag je wat mij betreft ook wel wat verlangen op het gebied van kwaliteit en service.”
Berry (54) draait al een hele tijd mee bij Stone Natural Class. De projectmanager weet van origine hoe met zijn handen te werken – Berry was ooit wereldkampioen tegelzetten – en kent het natuursteenvak van haver tot gort. Dit maakt hem tot een gewaardeerde projectmanager bij Stone Natural Class. “Toen ik van de middelbare school kwam, wilde ik maar één ding en dat was tegelzetter worden. En dan ook nog eens de allerbeste. Dat is gelukt. Daarna ben ik mijn horizon gaan verbreden en ging ik nieuwe uitdagingen aan. Ik houd van mijn werk.”

Mijn devies is ‘wat niet kan, kan ik wel’. Hoe moeilijker de opdracht, hoe meer ik in mijn element ben.

Berry van Nunen, projectleider bij Stone Natural Class.

Alles moet perfect zijn

“Voor wat betreft moeilijkheidsgraad en detaillering in natuursteenbewerking en de installatie ervan, zit ik hier op mijn plek. Het bedrijf is gespecialiseerd in het bewerken van natuursteen tot unieke eindproducten voor high-end klanten in de superjachtenindustrie en de exclusieve villabouw. Alles wat we maken is qua design, steenkeuze en afwerking uniek. We werken met kostbare materialen en een groot deel van wat we doen is ambachtelijk werk ofwel handwerk. We kunnen ons geen fouten veroorloven. Alles wat bij ons de deur uitgaat, moet perfect zijn. Dit vergt organisatie, inzicht, gedetailleerd denken en een flexibele instelling.”

Badkuip van Silver Travertin
Badkuip van Silver Travertin op de superjacht My Secret | Fotografie © David Churchil

Klik met de opdrachtgever

“In mijn job is het belangrijk dat ik een goede klik met de opdrachtgever heb”, vertelt Berry. “We hebben hetzelfde doel voor ogen en daar hoort wederzijds begrip bij. Een goede relatie is het halve werk. Ik ben er trots op dat ik met al mijn opdrachtgevers een uitstekende band heb. Ik verdiep me in het product, de wensen van de klant en ben niet bang voor iets wat eigenlijk niet kan. Ik denk altijd in oplossingen. En dat wordt gewaardeerd.”

Alles wat we maken is qua design, steenkeuze en afwerking uniek.

Berry van Nunen, projectleider bij Stone Natural Class.
Backlit wijnrek
Backlit wijnrek op superjacht Vida | Fotografie © David Churchil

Als een vis in het water

“Mijn werk is mijn passie”, gaat Berry verder. “Ik stap werkelijk elke dag met plezier uit bed. De wisselwerking tussen de contacten met klanten en het werken met collega’s in de werkplaats geeft me veel plezier en voldoening. Geen dag is hetzelfde. Hoewel ik mijn werkweek zorgvuldig inplan, komt er altijd wel iets tussen. Logisch met dit custom-made werk. Juist die onverwachte hobbels in de weg vind ik leuk. Als ik vooraf zou weten wat ik de hele week zou moeten doen, zou ik snel verveeld zijn. Als je onverwachte dingen die op je pad komen als een uitdaging ziet, is werken bij Stone Natural Class de beste plek. Bij ons is er altijd dynamiek. Stressbestendigheid is daarom wel handig.”

Berry van Nunen aan het werk
Berry van Nunen aan het werk.
Berry van Nunen natuursteen bevestigen
Berry van Nunen tijdens het installeren van natuursteen.

Kers op de taart

“De relaties van Stone Natural Class verlangen het allerbeste. De opdrachtgevers stellen mijn input op prijs. Omdat onze klanten over de hele wereld verspreid zitten, zit ik daarom ook regelmatig in het vliegtuig naar exotische bestemmingen. Een jacht dat voor anker ligt in het Caribisch gebied, een luxe resort op een idyllisch eiland. Overigens nooit langer dan acht dagen… dan ga ik weer terug naar Brabant. Onze jongens blijven vaak langer – soms wel wekenlang – en dat kan ook zonder mij. Wij werken alleen maar met echte professionals.”

Superjacht Aurelia
Superjacht Aurelia