Ik maak altijd iets moois

Sinds januari 2018 werkt Jos Bierings als natuursteenbewerker bij Stone Natural Class. Daarvoor werkte hij als asbestsaneerder.

Altijd uniek en op maat gemaakt

Vanuit het Brabantse Reusel maken we luxe natuursteenproducten voor de interieurs van exclusieve villa’s en imposante superjachten. Voor deze villa’s en jachten maken we van alles van natuursteen: wastafels, baden, wanden en vloeren voor badkamers, en keukenbladen, vensterbanken en drempels. Altijd uniek en speciaal voor de klant op maat gemaakt. Jos vertelt: “Laatst heb ik meegewerkt aan een marmeren vloer van Bianco Raffaello met een patroon van ingelegde bloemen van Blue Agate. Die vloer was prachtig.”

Dat vind ik gaaf aan mijn werk: het voelt niet als werken. Dit is iets moois creëren.

Jos Bierings, natuursteenbewerker bij Stone Natural Class.

Het creëren van een patroon van ingelegde bloemen en vlinders van natuursteen

werkplaats inlegwerk natuursteen
De vloer uitgelegd in de werkplaats
Inlegwerk met bloem met vlinder
Inlegwerk met bloem met vlinder (detail)
restvorm restvorm natuursteen
Natuursteen waar de vorm is uitgezaagd
Natuurstenen vloer met bloemen en vlinders
Natuurstenen vloer met bloemen en vlinders
inlegwerk natuursteen met bloemen
Inlegwerk met bloemen (detail)

Verlijmen en bewerken

Op basis van de ontwerptekening zagen of waterjetten Jos’ collega’s onderdelen steen op maat. Die komen bij de natuursteenbewerkers terecht. “Ik krijg losse delen die ik eerst met elkaar verlijm. Pas daarna bewerk ik de steen. Ik geef de randen een facet of een radius, een bolling: afhankelijk van wat er op de tekening staat. Uiteindelijk verfijn ik het polijstwerk: dat geeft de steen meer glans of kleur. Ik ben nu ook mee geweest naar een werf om onze natuursteenproducten op een megajacht te installeren. Dan zie ik echt van begin tot eind wat ik maak.”

verlijmen werkplaats
Verlijmen van lichtgewicht natuursteen in de werkplaats

Van asbestsaneerder naar natuursteenbewerker

Voordat Jos bij Stone Natural Class begon, werkte hij als asbestsaneerder. Enige kennis van of ervaring met natuursteen had hij dus niet. “In de afgelopen maanden heb ik de tijd gekregen om me te ontwikkelen en al veel geleerd. In het begin was het moeilijk. Er zijn zoveel steensoorten om te onthouden. Een harde soort vraagt om een andere manier van bewerken dan een zachte steensoort. Die ervaring bouw ik nu op. Daar word ik bij begeleid door een ervaren collega. Hij geeft me uitleg en helpt me. ”

De sfeer is prima. Je helpt elkaar. En het is een klein team: dat vind ik fijn.

Jos Bierings, natuursteenbewerker bij Stone Natural Class.
Natuursteenbewerker Jos
Natuursteenbewerker Jos aan het werk in onze werkplaats te Reusel.

Wil jij ook werken als natuursteenbewerker?

Bekijk al onze vacatures