Werken tot op de halve millimeter nauwkeurig

Jessy Adams begint zijn loopbaan bij Stone Natural Class in het Caribisch gebied. Op Mustique om precies te zijn, het eiland van Rolling Stones’ Mick Jagger.

Vliegende start

Jessy werd ingevlogen om op Mustique als zzp-er het team te helpen bij het installeren van natuursteen in een zeer exclusieve villa. Het beviel Jessy zo goed, dat hij begin dit jaar de overstap maakte naar Stone Natural Class.
“Ik heb geproefd van wat er op je pad kan komen als je bij Stone Natural Class werkt”, zo zegt Jessy. “Ik ben nog jong en erg ambitieus. Ik wil de eerste voorman worden bij Stone Natural Class die op pad wordt gestuurd om waar ter wereld dan ook natuursteen producten te installeren, plaatsen of repareren.”

Ik wil wat van de wereld zien. Ook al weet ik uit ervaring dat het keihard werken is op locatie, vind ik het toch echt een antastische ervaring.

Jessy Adams, natuursteenbewerker bij Stone Natural Class.
Werkplaats gereedschap polijstborstels
Werkplaats gereedschap polijsten
Werkplaats natuursteen wastafel
Werkplaats gereedschap

Precisiewerk

“Werken in het buitenland is dan wel mijn ideale werkdag, maar natuurlijk is dit niet elke week het geval. De werkplaats is onze basis. Waar overigens ook de nodige uitdagingen voor mij liggen, want het werk vraagt om vakmanschap tot in het kleinste detail. Ik ben ook tegelzetter waarbij je heel precies moet werken, maar werken met natuursteen gaat nog een stapje verder. Geen enkele natuurstenen plaat is hetzelfde, je komt steeds dingen tegen waarvoor je een oplossing moet bedenken. Het maakt mijn werk gevarieerd en dat bevalt me goed.”

Werken met exclusieve materialen

“Omdat we altijd custom-made producten maken met unieke steensoorten, is geen enkele dag hetzelfde. Het spreekt voor zich dat de handelingen vaak herhalend zijn, maar vanwege de steeds wisselende natuursteensoorten is elk bewerkingsproces toch weer anders. Ik houd sowieso van werken met mijn handen, maar vind daarnaast ook kennis over de materialen interessant. Het is gewoon slim en verstandig om alle facetten van het werken met natuursteen te leren kennen. Voor mij persoonlijk vormen exclusieve natuursteensoorten de grootste uitdaging. In het high-end segment waarin wij werken, hebben opdrachtgevers vaak een uitgesproken smaak en dat vind ik een mooie bijkomstigheid.”

De bouw van een superjacht kost miljoenen. Daar wil je natuurlijk ook de mooiste, meest luxe en kostbaarste natuursteen in.

Jessy Adams, natuursteenbewerker bij Stone Natural Class.

Vakmanschap

“Het feit dat ik vakmanschap in mijn werk kan stoppen, vind ik een pluspunt. Onze klanten in de superjachtenindustrie en exclusieve villabouw verwachten het beste van het beste. Ik snap dat en wil er keihard voor werken. Natuursteen is gewoon mooi materiaal om mee te werken. Er zijn zoveel varianten. Daarom voelt mijn werk nooit als productiewerk. Hoewel we soms ook wel eens minder leuke opdrachten hebben, zoals laatst nog een aantal kolommen voor een open haard. Dat is een hele dag schuren en slijpen. Een stuk minder uitdagend, maar ook dat moet gebeuren.”