Werken met producten van moeder natuur

Herman van de Sande is een oude rot in het natuursteenvak. Maar liefst 27 jaar ervaring neemt hij mee wanneer hij in de zomer van dit jaar met pensioen gaat.

Aan afwisseling geen gebrek

Stone Natural Class zoekt een opvolger voor Maan – zoals iedereen ‘m deze ervaren installateur noemt. Wie weet is het iets voor jou? Bekijk de vacature voor plaatser / montagemedewerker superjachten en villabouw.

“Ik kan het werk dat ik doe zeker aanbevelen”, zo zegt Maan. “Aan afwisseling geen gebrek. Als installateur kom je op veel verschillende plekken. Dat kan een project in Nederland zijn, maar ook in het buitenland. Reizen en onderweg zijn hoort daar ook bij. Dat is vaak leuk, maar – het mag gezegd worden – soms ook zwaar. Natuursteen monteren is fysiek zwaar werk. We zijn daarom vrijwel altijd met twee of soms meer mensen tegelijkertijd op locatie aan het werk. Dat is best dynamisch.”

En bij Stone Natural Class maken we altijd maatwerk. Dus ook de producten die door je handen gaan zijn steeds anders.
Kortom, geen dag is hetzelfde.

Herman van de Sande, montagemedewerker bij Stone Natural Class.

Binnen en buiten

“We werken ofwel voor werven die een superjacht aan het bouwen zijn of voor aannemers actief in de exclusieve villabouw. Die variatie is leuk. De ene keer ben ik aan het werk op een paar vierkante meter in een badkamer op een jacht, de andere keer sta ik buiten op een stelling om een natuurstenen gevel bij een villa te monteren. Soms zit je maanden op één plek, dan weer ergens een paar dagen.”

Herman installeert steen
Aan het werk op een paar vierkante meter in een badkamer op een jacht

Werken met een natuurproduct

“Het feit dat ik elke dag werk met producten van Moeder Natuur vind ik na al die jaren nog altijd het leukste van mijn vak. Elke steen heeft miljoenen jaren verstopt gezeten voordat hij uit de groeve werd gekapt. Elke kleur, ader en compositie is anders. Ik heb al heel wat verschillende steensoorten voorbij zien komen. Ze worden door onze klanten samen met Stone Natural Class zelf in de groeve geselecteerd. Voor hen is het machtig om te zien hoe uiteindelijk de steen uit de groeve omgetoverd wordt tot een prachtige badkamer of grandioze spa. Het voelt goed om deel uit te maken van dit traject. Samen met al mijn collega’s krijgen wij dit bij Stone Natural Class toch maar voor elkaar.”

projectoverzicht natuursteen installeren
Overzicht met informatie hoe natuursteen geïnstalleerd moet worden.
vloer doucheruimte
Installeren natuursteen in een doucheruimte.
test kleur voegen natuursteen
Test om de kleur van de voegen bepalen.
Badkamer op een megajacht
Het eindresultaat, badkamer met natuursteen op een megajacht.

Goede sfeer

“Ik doe mijn werk graag en zal straks het bedrijf en mijn collega’s vast missen, maar ik denk ook dat pensioen is zoals een vakantie. Op een gegeven moment ben je er wel aan toe”, lacht Maan. “Als je ervan houdt om met je handen te werken en je je als een vis in het water voelt in een gemoedelijke Kempische omgeving, is Stone Natural Class een aangename werkgever. Ik heb fijne collega’s, hoewel iedereen zo zijn of haar eigen gebruiksaanwijzing heeft. Dat geldt ook voor mij. Maar dat geeft niets. Het hoort erbij. De kunst is om iedereen in z’n waarde te laten. Dan kan iedereen goed met elkaar overweg.”

steen installeren op locatie
Herman installeert natuursteen in een jacht.